• KLINIKA:
  • Radnim danima: od 07:00 - 21:00h
  • Subotom: od 07:00 - 20:00h
  • APOTEKA:
  • Svakim danom: od 07:00 - 00:00h

Klinka:

+381 11 2970 702

+381 11 2970 703

+381 64 23 22 168

bolnica.impuls@gmail.com

Apoteka:

+381 11 2970 704

+381 65 34 555 43

apotekaimpuls.cental@gmail.com

Menu

Kategorije

Uklanjanje kondiloma radiotalasima i hiruški

Kondilomi su visoko zarazna polno prenosiva bolest, koju uzrokuju određeni tipovi HPV virusa. S obzirom na to da su veoma rasprostranjeni i da je teško kontrolisati njihovo prenošenje, potrebno je znati kako im se suprotstaviti.

Kondilomi (Polne bradavice, Genitalne bradavice)su bolest koju uzrokuje HPV virus, tj. Humani Papilloma Virus. HPV virus je uzročnik raka grlića materice kod žene i odmah po otkrivanju virusa treba početi lečenje.

Simptomi kondiloma kod muškarca

Muškarci su često samo prenosioci, a kada se simptomi pojave, javljaju se kao bradavice na penisu, odnosno osip na penisu, crvene, roze tačke i tačkice oko baze (korena) penisa, na kožici, glaviću i u okolini, kao i unutar analnog otvora (anusa).

Simptomi kondiloma kod žene

Kod žena su simptomi isti kao kod muškaraca, samo se javljaju mnogo češće. Polne bradavice se kod žena mogu pronaći u vidu tačkica i plikova spolja, u predelu vagine, kao i u unutrašnjosti vagine, unutar usmina malih i velikih usana) Mali plikovi se mogu pojaviti i dublje unutar vagine, zbog čega je PAPA test (Papanikolau test), neophodan za žene svih uzrasta kako bi se izbegle moguće komplikacije, koje mogu nastati ako se bolest ne leči adekvatno.HPV Testiranje

Uklanjanje kondiloma radio talasima

Uklanjanje kondiloma radio talasima je procedura koja se, ukoliko dermatovenerolog proceni da postoji potreba, može sprovesti u nasoj ordinaciji Bolnice IMPULS zahvaljujući radiohirurgiji.

Prednosti skidanja kondiloma radio talasima

Korišćenje talasa niske temperature koje omogućava radiohirurgija, znači da tkivo neće biti sprženo na isti način kao što je slučaj sa elektro-hirugijom. Visoko-energetski radio talasi koji se koriste u radiohirurgiji, mnogo manje prodiru u okolno tkivo (svega 0.02 mm)

Korist za pacijenta se ogleda u činjenici da je uništenje okolnog tkiva znatno manje (čak 25 puta manje u poređenju sa laserom, odnosno 50 puta manje u poređenju sa elektrohirurgijom). Manje oštećenje okolnog tkiva istovremeno znači mnogo veću preciznost i značajno brži oporavak, manji postoperativni bol i otok, samim tim i manje nelagodnosti.

Zarastanje rane je optimalno, nema hirurških konaca i previjanja. Ne ostaju ožiljci!

Uklanjanje kondiloma hirurški

Uklanjanje kondiloma hirurški isecanjem, primenjuje se kada su u pitanju vidljive polne bradavice na penisu ili vagini ili u okolini anusa. Ovo podrazumeva isecanje kondiloma hirurškim nožem (skalpelom). Pre nego što se izvrši operacija, pacijentu se daju lokalni anestetici (lokalna anestezija). Obično se daje injekcijom blizu mesta gde će se raditi uklanjanje kondiloma. Hirurško skidanje kondiloma uklanja kondilome koji se vraćaju nakon drugih metoda za uklanjanje kondiloma

Takođe se koristi kada su kondilomi veoma rašireni. Jedan tretman može biti dovoljan pacijentu.

Muski Zenski

Slanje uspešno! Hvala što ste poslali pitanje potrudićemo se da damo odgovor u roku od 3 sata.