• KLINIKA:
  • Radnim danima: od 07:00 - 21:00h
  • Subotom: od 07:00 - 20:00h
  • APOTEKA:
  • Svakim danom: od 07:00 - 00:00h

Klinka:

+381 11 2970 702

+381 11 2970 703

+381 64 23 22 168

bolnica.impuls@gmail.com

Apoteka:

+381 11 2970 704

+381 65 34 555 43

apotekaimpuls.cental@gmail.com

Menu

Kategorije

Operacija krajnika (tonsilektomija)

Operacija hirurškog odstranjivanja krajnika je kratkotrajna, izvodi se u opštoj anesteziji, kroz usnu duplju.

Operacija sinusa

Operacija ušiju (otoplastika)

Hirurškom intervencijom se koriguju takozvane klempave uši i/ili oblikuju ušne školjke što licu daje skladan izgled. Najčešće se izvodi na oba uha, u lokalnoj anesteziji mada se može uraditi i u opštoj anesteziji (kod dece). Hirurški rez se po pravilu pravi iza ušnih školjki pa se crtasti ožiljak ne vidi ni kod kratke ili podignute kose.

Operacija nosa (rinoplastika)

Korekcija nosa je zahvat iz domena plastične hirurgije i za ovaj zahvat možemo reći da je jedna od najzahtevnijih procedura koja zahteva preciznost i vrhunsku stručnost. Za postizanje željenog rezultata ovim zahvatom se obuhvataju izmene hrskavice, kosti, kože, potkožnog tkiva, mišića i ligamenata. Veoma često rinoplastika ne predstavlja samo pitanje estetskog izgleda nosa, već se koristi i radi rešavanja funkcionalnog problema koje pacijent može imati, a jedan od njih je i devijacija nosa. Plastična operacija nosa se izvodi u opštoj endotrahealnoj anesteziji (koja omogućava bolji komfor pacijentu i hirurgu) ili u lokalnoj anesteziji (koja zahteva posebnu tehniku) i intravenoznoj analgosedaciji. U toku korekcije nosa koristi se monitoring da bi se pratio rad srca, krvni pritisak, puls i količina kiseonika koja se nalazi u vašoj krvi.

Operacija nosne pregrade (septoplastika)

Deformacija nosne pregrade je poremećaj položaja pregrade koja deli nosnu šupljinu na dva dela. Deformiteti nosne pregrade mogu biti na hrskavičavom i kostnom delu pregrade i najčešće su kombinovani. Terapija devijacije septuma je isključivo hirurška. Septoplastika je metoda izbora i ona podrazumeva odtranjivanje deformisanog dela. Zahvat nije uvek potreban, ali ako postoje simptomi kao što su upale sinusa, glavobolja, sekrecija iz nosa ili Eustahijeve tube, kao i hronične upale i ako bolesnik prirodom posla fizički angažovaniji, onda se zahvat preduzima, bez obzira na starosnu granicu. Nakon operacije nužno je postavljanje tampona u nos, koji se odstranjuju nakon 5-6 dana. Ostaje otok nosne šupljine koji se smanjuje kapima za nos.

Muski Zenski

Slanje uspešno! Hvala što ste poslali pitanje potrudićemo se da damo odgovor u roku od 3 sata.